PRZEZNACZENIE:
Zaprojektowana dla zabezpieczania pomieszczeń, w których występuje szczególne zagrożenie pożarami olejów i tłuszczów jadalnych. Szeroko stosowana w gastronomii i kuchniach domowych. Gasi również urządzenia elektryczne pod napięciem do 1000 V.
PODSTAWOWE CECHY:
- trwały zbiornik stalowy z powłoką epoksydową
- bezszwowy płaszcz zbiornika
- łatwy w montażu wspornik mocujący
- dozowanie emisji środka gaśniczego poprzez zastosowanie zaworu szybkootwieralnego
- wskaźnik umożliwiający stałą kontrolę ciśnienia gaśnicy
- możliwość wielokrotnego napełniania
- prostota obsługi
- niezawodność
- bezszwowy płaszcz zbiornika
- łatwy w montażu wspornik mocujący
- dozowanie emisji środka gaśniczego poprzez zastosowanie zaworu szybkootwieralnego
- wskaźnik umożliwiający stałą kontrolę ciśnienia gaśnicy
- możliwość wielokrotnego napełniania
- prostota obsługi
- niezawodność
DANE TECHNICZNE:
Skuteczność gaszenia |
54 A 34 B 25 F |
Masa środka gaśniczego |
2 l |
Czynnik roboczy |
N2 |
Czas działania |
6 s |
Ciśnienie próbne zbiornika |
27 bar |
Ciśnienie robocze |
15 bar |
Zakres temperatur stosowania |
-30 oC / +60 oC |
Masa całkowita |
4,5 kg |
Maks. napięcie gaszonego urządz. |
1000 V |
Całkowita wysokość | 433 mm |
Średnica zbiornika | 110 mm |